Minden reggel zsíros kenyér, amíg a kúra tart? Ti is tudjátok, egy idő után bármennyire szeretünk egy ételt, ha mindennap azt fogyasztjuk, unalmassá válik.
Mi is így gondoltuk ezt és megalkottuk a házi májkrémünket.
Hozzávalók:
1/2 kg máj
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, esetleg majoránna.
Elkészítés:
Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát, később a fokhagymát sertés vagy kacsazsíron megdinszteljük, majd az apróra vágott májat megpirítjuk.
Sóval borssal, friss petrezselyem zölddel ízesítjük, és ízlés szerint pirospaprikával. Levéve a tűzről hagyjuk kihűlni, majd leturmixoljuk.
A kenhetőség érdekében zsírt olvasztunk belekeverjük és ha szükséges után ízesítünk. Pár napig hűtőben eltartható. Fogyasztás előtt kicsit javasolt felmelegíteni, mert kenhetőbb lesz.
Pirítóssal, friss zöldségekkel fogyasztható.