Hétköznapi receptek a Regenoros diéta idejére

Regenorozók receptötlet gyűjteménye

Karfiol ropogós Varga Edit ajánlásával

2018. január 18. - Saller Kati

 

b8efff9a78cc424f91801b24a576f0b8.png

Hozzávalók:
50 dkg karfiol
25 dkg darált hús
2 db tojás
3 evőkanálnyi liszt
5 púpozott evőkanálnyi párolt rizs
Petrezselyemzöld, apróra vagdalt 
1 kis fej vöröshagyma
4 evőkanálnyi zsiradék (kacsazsír)
2 teáskanálnyi őrölt paprika
Só, bors
Elkészítés:
A karfiolt rózsákra szedjük, sós, forrásban lévő vízben kissé átfőzzük, lecsorgatjuk, villával összetörjük.
Az apróra vagdalt vöröshagymát zsiradékon megpároljuk, pirítjuk.
Összekeverjük az összes adalékot, tetszés szerint ízesítjük, fűszerezzük.
Evőkanállal kb. egyforma adagokat szaggatunk a masszából, pogácsa formára ellapítgatjuk, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk őket.
Előmelegített, 200 °C –os sütőben sütjük ki, míg a teteje szép piros nem lesz.
Bármilyen főzelékhez feltétként nagyon finom.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenor-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr3613586075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása