A recept 2 személyre szól. Ha már unod a húst! :)
Hozzávalók:
A fasírthoz
1 nagy sárgarépa
1 tojás
prézli (teljes kiőrlésű ) amennyit felvesz
só, bors
zsír a sütéshez
A körethez:
vegyes zöldség ízlés szerint
pirítós
kacsazsír
Elkészítés:
A sárgarépát a kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Egy kis zsíron megdinszteljük a hagymát, fokhagymát. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a sárgarépához, adjuk hozzá a tojást, sót, borsot,és annyi prézlit, amennyitől az állaga nem lesz nagyon puha. Amikor összeállítottuk gömböket formázunk, majd prézlibe forgatjuk majd a tenyerünkkel lelapítjuk. Forró bő zsírban kisütjük.
A körethez én fagyasztott zöldségeket használok amiket már vegyesen kapok így gyorsan megvan. Én szeretem a brokkoli, karfiol, sárgarépa, cukkini mixet szeretem. Az IKEÁban kapható pároló edénybetétet szoktam használni. Ha megpuhult a zöldség mix, tálra tesszük és egy kis zsírt teszünk rá, sózzuk.
2 szelet pirítóst megkenünk kacsazsírral, ezzel tálaljuk fel!