Hozzávalók:
50 dkg karfiol
25 dkg darált hús
2 db tojás
3 evőkanálnyi liszt
5 púpozott evőkanálnyi párolt rizs
Petrezselyemzöld, apróra vagdalt
1 kis fej vöröshagyma
4 evőkanálnyi zsiradék (kacsazsír)
2 teáskanálnyi őrölt paprika
Só, bors
Elkészítés:
A karfiolt rózsákra szedjük, sós, forrásban lévő vízben kissé átfőzzük, lecsorgatjuk, villával összetörjük.
Az apróra vagdalt vöröshagymát zsiradékon megpároljuk, pirítjuk.
Összekeverjük az összes adalékot, tetszés szerint ízesítjük, fűszerezzük.
Evőkanállal kb. egyforma adagokat szaggatunk a masszából, pogácsa formára ellapítgatjuk, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk őket.
Előmelegített, 200 °C –os sütőben sütjük ki, míg a teteje szép piros nem lesz.
Bármilyen főzelékhez feltétként nagyon finom.