Töltött sertéstarja baconbe burkolva rizzsel, és friss kevert salátával
Hozzávalók:
Tarja
Bacon szalonna
Csirke máj
Gomba
Tojás
Hagyma
Fokhagyma
Sertés zsír
Petrezselyem
Só
Bors
Rizs
Friss saláta
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát zsíron aranysárgára pirítjuk, majd az apróra vágott gombát beletesszük és sóval,borssal ízesítjük. Miután a gomba megpuhult ,beletesszük a májat amit kb fél cm nagyságú kockára vágunk és a friss finomra vágott petrezselymet. Arra figyeljünk, hogy ne sokáig pirítsuk a májat, maradhat félig nyers állapotban, mert a sütés közben át fog sülni. Így puha lesz és omlós. Mielőtt levesszük a tűzről, még kóstoljuk meg és ízlés szerint fűszerezzük, majd üssünk bele egy egész tojást. Összekeverve kész a töltésre.( Legyen inkább egy kicsit sósabb és borsosabb, ugyanis a sütés közben veszít a fűszerességéből. Bízzatok bennem!)
A tarját leszeleteljük, kiütjük és sózzuk majd a töltelékkel megtöltve feltekerjük és bacon szalonnával burkoljuk.
Tepsibe helyezzük, vizet öntünk alá, mellé szeletelt hagymát és fokhagymát dobunk. Sütőben lefedve, 200 C -on puhára sütjük. Miután megpuhult a fedőt levéve ropogósra pirítjuk.
Tálaljuk rizzsel és friss kevert salátával.