Hétköznapi receptek a Regenoros diéta idejére

Regenorozók receptötlet gyűjteménye

Sült hal, citromos petrezselyem mártással

2017. május 24. - Saller Kati

Hozzávalók 4 főre:


6-8 halfilé
3 evőkanál olvasztott zsír
tengeri só és frissen őrölt bors

A mártáshoz:


egy (bio)citrom reszelt héja
egy citrom leve
1 nagy csokor petrezselyem
3 gerezd fokhagyma, reszelve
ízlés szerint só és frissen őrölt bors
3 evőkanál olvasztott zsír

A halat sóval és borssal ízesítem. Egy serpenyőben a zsíron oldalanként 3-4 perc alatt megsütöm a halat. Kiveszem és melegen tartom, majd elkészítem a mártást: a serpenyőbe letapadt ízes pörcöket feloldom a citromlével, hozzáadom a zsírt. Belekeverem a citrom reszelt héját, a fokhagymát és az aprított petrezselymet, 1-2 percig kevergetem, hogy összeelegyedjenek az ízek, majd a szószra tálalom a halat.

 

18620058_627821890744514_2042556055559521885_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://regenor-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr912538457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása