Hétköznapi receptek a Regenoros diéta idejére

Regenorozók receptötlet gyűjteménye

Kacsasült

2017. február 27. - Saller Kati

Imádjuk a kacsát!! Nem hiányozhat a Regi-diétából!!

20170211_125710.jpg

Hozzávalók:

egész kacsa

só, bors

rizs 

zsír

fokhagyma

lila káposzta

( alma ) 

citromlé

 

Elkészítés:

A kacsát megtisztítjuk esetleges pihéktől. Csak sót használunk a fűszerezésére. Bedörzsöljük jól vele, kívül belül, majd tepsibe tesszük kicsi vizet töltünk alá, majd lefedjük. 200 C fokon sütjük kb. 2 órát. Ha megsült vegyük le az edény fedelét, majd felső sütéssel kb 10 perc alatt  (néha meglocsolgatva a saját levével) pirítsuk meg a bőrét.

Közben vágjuk fel 0,5 mm-es csíkokra a lila káposztát, kis zsíron pirítsuk meg dobjunk hozzá almakockákat (cukor helyett, de ne együk meg, mert tilos a gyümölcsfogyasztás) locsoljuk meg citromlével (ezzel helyettesítve az ecetet.) Sózzuk, picit borsozzuk is. is vizet öntsünk alá és pároljuk míg puha nem lesz.

A rizst is elkészíthetjük. A zsíron 2-3 gerezd fokhagymát pirítunk, majd beleöntünk 1 csésze rizst ( én a hosszú szeműt ajánlom ). Kevergetjük, majd ha már kifehéredik nagy része, felöntjük 2 csésze rizzsel. ( Fontos hogy ugyanaz legyen a mérő csészénk mint amivel a rizst mértük ). Takarék lángon addig pároljuk, míg teljesen el nem tűnik a víz. Takarjuk le a fedőt konyharuhával hogy ne tudjon kiszökni a gőz. Tálalásig hagyjuk így.

Jó étvágyat hozzá!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://regenor-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr4012296619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása