Imádjuk a kacsát!! Nem hiányozhat a Regi-diétából!!
Hozzávalók:
egész kacsa
só, bors
rizs
zsír
fokhagyma
lila káposzta
( alma )
citromlé
Elkészítés:
A kacsát megtisztítjuk esetleges pihéktől. Csak sót használunk a fűszerezésére. Bedörzsöljük jól vele, kívül belül, majd tepsibe tesszük kicsi vizet töltünk alá, majd lefedjük. 200 C fokon sütjük kb. 2 órát. Ha megsült vegyük le az edény fedelét, majd felső sütéssel kb 10 perc alatt (néha meglocsolgatva a saját levével) pirítsuk meg a bőrét.
Közben vágjuk fel 0,5 mm-es csíkokra a lila káposztát, kis zsíron pirítsuk meg dobjunk hozzá almakockákat (cukor helyett, de ne együk meg, mert tilos a gyümölcsfogyasztás) locsoljuk meg citromlével (ezzel helyettesítve az ecetet.) Sózzuk, picit borsozzuk is. is vizet öntsünk alá és pároljuk míg puha nem lesz.
A rizst is elkészíthetjük. A zsíron 2-3 gerezd fokhagymát pirítunk, majd beleöntünk 1 csésze rizst ( én a hosszú szeműt ajánlom ). Kevergetjük, majd ha már kifehéredik nagy része, felöntjük 2 csésze rizzsel. ( Fontos hogy ugyanaz legyen a mérő csészénk mint amivel a rizst mértük ). Takarék lángon addig pároljuk, míg teljesen el nem tűnik a víz. Takarjuk le a fedőt konyharuhával hogy ne tudjon kiszökni a gőz. Tálalásig hagyjuk így.
Jó étvágyat hozzá!!