Hétköznapi receptek a Regenoros diéta idejére

Regenorozók receptötlet gyűjteménye

Húsleves gyöngytyúkból

2017. március 15. - Saller Kati

17191274_1359007597491697_4049767699236405244_n.jpg

Hozzávalók:

Gyöngytyúk csontos far-hát

mell 

nyak

Zöldségek: 

1 kis fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

3 közepes sárgarépa

2 közepes petrezselyemgyökér

1 db fehér húsú paprika

1 fej kis karalábé

1 fej közepes zeller

1/4 kelkáposzta

4-5 db gomba

petrezselyemzöld

só 

1 evőkanálnyi egész fekete bors

 

Elkészítés:

A feldarabolt megtisztított húst feltesszük langyos vízbe főzni. Amikor a tetején megjelenik a hab, szűrővel leszedjük eltávolítjuk. Ezután  beletesszük teatojásba a borsot, és a levesbe helyezzük, sózzuk. 

Közben a zöldségeket megtisztítjuk feldaraboljuk. A hagymát és fokhagymát egészben hagyjuk. Máris beletehetjük a levesbe.

Takarék lángon addig főzzük míg a hús jól megpuhul. Akkor fő jól a levesünk ha gyöngyözik, vagyis apró levegőbuborékok mint a gyöngyök emelkednek a tetejére.

Mellé készíthetünk májgaluskát, melynek receptjét itt találjuk:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://regenor-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr5012332993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása