Hozzávalók:
Gyöngytyúk csontos far-hát
mell
nyak
Zöldségek:
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 közepes sárgarépa
2 közepes petrezselyemgyökér
1 db fehér húsú paprika
1 fej kis karalábé
1 fej közepes zeller
1/4 kelkáposzta
4-5 db gomba
petrezselyemzöld
só
1 evőkanálnyi egész fekete bors
Elkészítés:
A feldarabolt megtisztított húst feltesszük langyos vízbe főzni. Amikor a tetején megjelenik a hab, szűrővel leszedjük eltávolítjuk. Ezután beletesszük teatojásba a borsot, és a levesbe helyezzük, sózzuk.
Közben a zöldségeket megtisztítjuk feldaraboljuk. A hagymát és fokhagymát egészben hagyjuk. Máris beletehetjük a levesbe.
Takarék lángon addig főzzük míg a hús jól megpuhul. Akkor fő jól a levesünk ha gyöngyözik, vagyis apró levegőbuborékok mint a gyöngyök emelkednek a tetejére.
Mellé készíthetünk májgaluskát, melynek receptjét itt találjuk: