Ha már unod a sok csülköt, pörköltet és valami változatosságra vágysz!
Hozzávalók:
kelkáposzta ( kisebb fej )
vöröshagyma ( közepes fej )
fokhagyma ( 2-3 gerezd )
zsír
1/2 kg darált hús
só, bors,
1 csésze hajdina
2,5 bögre víz
2 egész tojás
szerecsendió
Elkészítés:
A kelkáposztát megfőzzük sós vízben. A hagymát, fokhagymát zsíron megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával. Rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd készre pirítjuk.
A hajdinát öntsük fel 2,5 bögre forró vízzel és sózzuk meg. Takarék lángon főzzük kb. 20-25 percet, amíg meg nem puhul és a szemek szét nem nyílnak. Keverjük össze az elkészült darált hússal.
A tepsibe rétegezzük a káposzta leveleket és a hajdinás darált húst, majd a tetejére egyenletesen locsoljuk rá a felvert tojásokat.
A tetejére szerecsendiót szórunk, majd előmelegített sütőben 200-220 fokon fél óra alatt szép pirosra sütjük.
Reg-enoros jó étvágyat kívánunk!!