Hétköznapi receptek a Regenoros diéta idejére

Regenorozók receptötlet gyűjteménye

Rakott kelkáposzta

Nagy Edit receptje

2017. március 02. - Saller Kati

Ha már unod a sok csülköt, pörköltet és valami változatosságra vágysz!

16730609_1333675660024891_6302394693325664215_n_1.jpg

Hozzávalók:

kelkáposzta ( kisebb fej )

vöröshagyma ( közepes fej )

fokhagyma ( 2-3 gerezd )

zsír

1/2 kg darált hús

só, bors,

1 csésze hajdina

2,5 bögre víz

2 egész tojás

szerecsendió

 

Elkészítés:

A kelkáposztát megfőzzük sós vízben. A hagymát, fokhagymát zsíron megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával. Rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd készre pirítjuk.

A hajdinát öntsük fel 2,5 bögre forró vízzel és sózzuk meg. Takarék lángon főzzük kb. 20-25 percet, amíg meg nem puhul és a szemek szét nem nyílnak. Keverjük össze az elkészült darált hússal.

A tepsibe rétegezzük a káposzta leveleket és a hajdinás darált húst, majd a tetejére egyenletesen locsoljuk rá a felvert tojásokat.
A tetejére szerecsendiót szórunk, majd e
lőmelegített sütőben 200-220 fokon fél óra alatt szép pirosra sütjük.

Reg-enoros jó étvágyat kívánunk!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://regenor-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr8612308307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása